Kakao / sjokolade

Kakao / sjokolade

Kakao treet – Theobroma Cacao – vokser i det varme og fuktige ekvatoriale beltet innenfor 20°N og 20°S for Ekvator. Kakaotreet dyrkes i de tropiske regnskogene i Asia, Afrika og Sør-Amerika. Treet har best vekstvilkår i varme tropiske strøk, i skyggen av større trær, som banan- og palmetrær. Trærne begynner å bære frukter etter 5-6 år og frem til de er 25 år gamle. Da bør de erstattes av yngre trær.

Det finnes tre varianter av kakaotrær:

Criollo – også kjent som prinsen av kakaotrær. Frukten har et tynt skall, er skjør og gir små avlinger. Kakaoen er blek med en unik og raffinert aroma.

Forastero – er et sterkere tre, lettere å dyrke og produserer større avlinger. Frukten er mer robust og har en sterkere aroma. Kakao fra denne planten er ofte kalt ”bulk” kakao da den gir sjokolade en gjenkjennelig grunnleggende aroma.

Trinitario – er en krysning mellom Criollo og Forastero og innehar karakteristikker fra begge. Den har en sterk, men relativt raffinert aroma og er enkel å dyrke.

Kakaotreet blomstrer hver sjette måned og seks måneder etter blomstring er kakaoen klar for innhøsting. Afrika står i dag for 75 % av verdens kakaoproduksjon, og de største produksjonslandene er Elfenbenskysten, Ghana og Indonesia. Av kakaobønnen utvinner man kakaosmør, kakaomasse og kakaopulver, som er ingrediensene i mørk sjokolade, melkesjokolade og hvit sjokolade.

TODAY: £2195 0% Historikk

Apps